Termékek Bérgépek Ajánlatkérés
uszodai párátlanítóra tovább az űrlaphoz »
Műszaki dokumentáció igénylése
tovább az űrlaphoz »
Hírlevél
feliratkozás tovább az űrlaphoz »

Adatkezelési tájékoztató

   A felülethűtési - felületfűtési rendszerek alkalmazása az elmúlt években rohamosan terjed a manapság egyre közismertebb előnyei miatt, pl. nincs levegőmozgás, csendes és a hőmérséklet eloszlása a helyiségben ideálisnak tekinthető.

   Azonban egy jelentős hátrányáról nem esik szó megfelelő súllyal, ami a felülethűtő rendszer környezeti páratartalom korlátait jelenti. A felülethűtés esetén 15-20 °C hőmérsékletű vizet keringtetnek a rendszerben. Ahhoz, hogy a felületen / mennyezeten ne csapódjon ki a nedvesség a levegőből, a környezeti levegő harmatponti hőmérsékletét (abszolút páratartalmát) a hűtési rendszerben keringő víz legalacsonyabb hőmérséklete alatt kell tartani.

   Az, hogy a harmatponti kicsapódás elkerülése érdekében a felülethűtő rendszer elkezdi emelni a hűtési előremenő víz hőmérsékletét (vagy akár leállítja a hűtést), nem jó megoldás, mert pont akkor csökkenti a hűtési teljesítményt (nyáron, nagy melegben, magas páratartalomnál), mikor a legjobban szükség lenne a hűtésre.

   Továbbá a megemelt hűtési előremenővel még esetleg valamennyi teljesítményt be tud vinni a hűtési rendszer, de a levegő relatív páratartalma (25-26 °C levegőhőmérséklet esetén) akár 70 % fölé emelkedhet, ami komfortérzet szempontjából már nem megfelelő.

 

A probléma megoldására helyi és légcsatornázható berendezések, „neutrális” hőmérsékletű száraz, vagy hűtött száraz levegőt előállító légszárítók állnak rendelkezésre.

Alkalmazási területek:
- felülethűtési rendszerrel rendelkező lakások, családi házak, irodák, középületek…

- frisslevegős szellőztetőrendszerrel rendelkező pincék, alagsorok

intro_dwf.jpg

RDZ DWF légszárítók

Légcsatornázható légszárító felülethűtéshez

 

Alkalmazható: felülethűtés esetén a helyiség levegőjének párátlanítása a friss levegő szárításával együtt, a felülethűtő rendszer működési határainak tágítása, komfortérzet növelése.

részletek »
ash_intro_rnw201_214.png

RDZ RNW légszárítók

Fali vagy falba süllyesztett kivitelű  légszárító felülethűtéshez

 

Alkalmazható: felülethűtés esetén a helyiség levegőjének párátlanítása a friss levegő szárításával együtt, a felülethűtő rendszer működési határainak tágítása, komfortérzet növelése.

részletek »
A.S.Hungária Kft.
Cím: H-1113 Budapest, Daróci u. 1-3. D épület
Telefon: 06-1/279-1088, 06-1/279-1089
Fax: 06-1/209-2187
E-mail: ash@ash.hu
Web: www.ash.hu