Termékek Bérgépek Ajánlatkérés
uszodai párátlanítóra tovább az űrlaphoz »
Műszaki dokumentáció igénylése
tovább az űrlaphoz »
Hírlevél
feliratkozás tovább az űrlaphoz »

Adatkezelési tájékoztató

Az elmúlt 10 évben az építési szabályzatok rendkívüli módon szigorították az új építésű lakások, házak, épületek energiafelhasználási hatékonyságát.

A korszerű, nagyon jól szigetelt házak, alacsony energiaszintű és passzívházak határolószerkezetei, tökéletesen záró nyílászárói gyakorlatilag légmentesen tömörré tették lakóterünket.

Ennek következménye, hogy az eddig szabadon távozó pára és egyéb szennyezőanyagok nem tudnak maguktól kijutni a belső térből, ezért a nem szellőztetett terekben gombásodás, penészesedés alakulhat ki a párakondenzáció következményeképpen, illetve nem utolsósorban a szükséges friss levegő, oxigén nem tud bejutni a lakótérbe, ami fejfájást, fáradtságot okozhat. Szűrő rendeléshez kattintson ide! 

A Dantherm gyár (www.dantherm.com) 50 éves légkezelésben szerzett tapasztalatát felhasználva fejlesztette ki lakótér-szellőztető légkezelő családját:

Geotermikus hőhasznosító rendszer Dantherm HC hővisszanyerős szellőzőgépekhez

AS GTR talaj-folyadék hőhasznosító rendszer friss levegő előfűtésére / előhűtésére

 

GTR 160  típus - HCV 3 és HCV 4 típushoz       részletes ismertető >>>

GTR 200  típus - HCV 5 és HCH 5 típushoz       részletes ismertető >>> 

GTR 250  típus - HCH 8 típushoz                       részletes ismertető >>>

 

Az AS GTR talaj hő-hasznosító rendszer biztosítja a hővisszanyerős szellőztető berendezések téli üzembiztonságát az alacsony külső hőmérsékletű levegő előmelegítésével, továbbá lehetőséget biztosít nyári üzemben a frisslevegő előhűtésére.

 

Működés:

Az AS GTR rendszer kihasználja, hogy a talajban 1,6 méter mélyen télen és nyáron közel állandó a hőmérséklet. A legalább ilyen mélyre fektetett csövön, egy szivattyú keringeti a glikol-víz keveréket, amely a készülék frisslevegő ágába épített hőcserélőn adja le a fűtési / hűtési teljesítményt. A szivattyút a külső hőmérséklet függvényében kapcsolja a szabályozó be vagy ki.

  • Téli időszakban előmelegíti a frisslevegőt, megakadályozva a hővisszanyerő lefagyásának lehetőségét, így biztosítva a szellőztető berendezés folyamatos üzemét, magasabb befúvási hőmérsékletet, mely által utófűtő beépítése szükségtelen.
  • Nyári időszakban előhűti a külső meleg levegőt, így elkerülhető a megfelelően tervezett és kivitelezett passzív házak nyári túlmelegedése.
  • Átmeneti időszakban a frisslevegő ágba épített hőmérsékletérzékelő határozza meg a szivattyú működését, így biztosítva a helyiségekben a kellemes hőmérsékletet és az optimális energiafogyasztást.

Telepítés:

A talajba fektetendő csövet minimum 1,6 méterre kell fektetni. Ebben a mélységben a talajhőmérséklet 8-12°C körüli. Ha ennél mélyebbre fektetjük a talajcsövet, a hőmérséklet kicsivel magasabb és állandóbb lesz.

Az árokba fektetett csöveket homokágyra, egymástól minimum 60 cm távolságra kell fektetni.

Helyigény hiányában lehetőség van fúrt szondás elhelyezésre is.

 

A rendszer két egységre bontva is megvásárolható.

A belső egység tartalmazza a hőcserélőt, előszűrőt, hidraulikai modult és a vezérlést.

A külső egység tartalmazza a talajcsövet, csőcsatlakozókat és a feltöltéshez szükséges glykolt.

 


 vissza »

Ajánlatkérés - Geotermikus hőhasznosító rendszer Dantherm HC hővisszanyerős szellőzőgépekhez

Termék:*
Név:*
Telefonszám:*
E-mail:*
Üzenet:
Adatkezelés:* Elolvastam és elfogadom az A.S.Hungária Kft. adatkezelési tájékozatóját, és hozzájárulok, az általam önkéntesen magadott adataim alapján felvegye velem a kapcsolatot.
A.S.Hungária Kft.
Cím: H-1113 Budapest, Daróci u. 1-3. D épület
Telefon: 06-1/279-1088, 06-1/279-1089
Fax: 06-1/209-2187
E-mail: ash@ash.hu
Web: www.ash.hu